Follow us

Μπακαλιάρος με Γίγαντες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με γίγαντες.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Υλικά

500 γρ. γίγαντες (μουλιασμένοι στο νερό από το προηγούμενο βράδυ)

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη

2 καρότα κομμένα ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. πελτέ

1 φιλέτο μπακαλιάρου παστό, καλά ξαρμυρισμένο

Εκτέλεση

Έχουμε κόψει το φιλέτο του ψαριού και το έχουμε βάλει σε μπολ στο ψυγείο για 2 μέρες να ξαρμυρίσει.

Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό ενδιάμεσα.

Βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν).

Τους σουρώνουμε και τους κρατάμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τα καρότα, το μαϊντανό, το σκόρδο και αφού μαλακώσουν ρίχνουμε και τους γίγαντες.

Προσθέτουμε τον πελτέ και ρίχνουμε λίγο νεράκι.

Αλατοπιπερώνουμε.

Πάνω από τους γίγαντες βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και βράζουμε για 20’ με 25’ περίπου μέχρι να γίνει το ψάρι και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.