Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου
500 γρ. σπανάκι βρασμένο και καλά στραγγισμένο
400 γρ. μανιτάρια σε φέτες
8 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
6 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 λεμόνι το χυμό
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε τις πατάτες, τις περιχύνουμε με το μισό βούτυρο(50 γρ.), αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 30 λεπτά.
Λιώνουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
Βγάζουμε τις ψημένες πατάτες από το φούρνο.
Σε άλλο ταψί βουτυρωμένο βάζουμε το σπανάκι, από πάνω τις πατάτες, τα μανιτάρια και τέλος τα φιλέτα μπακαλιάρου.
Περιχύνουμε με λάδι και ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.