Υλικά
1 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο για 2 μέρες
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
1-2 κρεμμύδια ξερά
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
4 δαφνόφυλλα
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού ξύδι
Εκτέλεση
Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο, τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι, τον ντοματοπελτέ και τα αφήνουμε λίγο, να ροδίσουν.
Έπειτα τα σβήνουμε με το ξύδι.
Στρώνουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια σ’ ένα ταψάκι και βάζουμε από πάνω τα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε λίγο νερό στο φαγητό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.