Follow us

Παστός Γαύρος

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο παστό γαύρο.

ΓΑΥΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ

Υλικά

1 κιλό γαύρο χοντρό

2 χούφτες χοντρό αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

1 μπουκάλι ξύδι

Μετά την ωρίμανση:

σπορέλαιο

δάφνη

κόκκους πιπεριών διάφορους

4-5 κόκκους μπαχάρι

ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα κεφάλια και τα εντόσθια.

Τον στρώνουμε, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και κατά διαστήματα ανακινούμε το δοχείο.

Αφήνουμε μια μέρα έξω.

Αν κάνει ζέστη το βράδυ τα βάζουμε στο ψυγείο.

Τα αφήνουμε 2 με 3 μέρες να ”ψηθούν” στο αλάτι.

Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε το κοκκάλο και στρώνουμε τα φιλετάκια.

Σκεπάζουμε με σπορέλαιο και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το μπαχάρι, τη δάφνη και τη ρίγανη.

Επίσης...

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.