Υλικά
4 μπριζόλες χοιρινές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι κρασί
το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
το χυμό από μισό ή ένα πορτοκάλι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 πακέτο ζυμαρικά ότι έχουμε
μπόλικη ρίγανη
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
κόλιανδρο σε σκόνη
23 κόκκοι μπαχάρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τις μπριζόλες σε λίγο λάδι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστεί.
Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί, περιμένουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τους χυμούς και τη μουστάρδα.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι μπριζόλες.
Η συγκεκριμένη συνταγή θέλει πλούσια σάλτσα, οπότε προσθέτουμε ζεστό νερό κατά το μαγείρεμα, αν χρειαστεί.
Βράζουμε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο και σουρώνουμε.
Μόλις είναι έτοιμες οι μπριζόλες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, χωρίς τη σάλτσα τους.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τα ζυμαρικά να πάρουν μία-δυο βράσεις και είναι έτοιμα.
Προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το μαϊντανό και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.