Υλικά
1/2 αγγούρι, κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
1 κ.σ. λευκό ξύδι
1/4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλεύρι
1/4 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
200 γρ. κιμά μπακαλιάρου
2 φέτες ψωμί τσιαπάτα, ελαφρώς φρυγανισμένο
μαγιονέζα
πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
μερικά φύλλα ρόκας
Εκτέλεση
Ανακατεύεις το αγγούρι με το ξύδι, τη ζάχαρη και προσθέτεις λίγο αλάτι.
Βάζεις την καπνιστή πάπρικα στο αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.
Αφού φτιάξεις το μπιφτέκι με τον μπακαλιάρο, το βουτάς στο μείγμα του αλευριού.
Ψήνεις για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά το μπιφτέκι, με ελάχιστο λάδι, μέχρι να αποκτήσει χρυσή κρούστα.
Ανακατεύεις τη μαγιονέζα με τις πιπεριές τσίλι (η ποσότητα είναι στη διακριτική σου ευχέρεια).
Χτίζεις το burger, βάζοντας στην κάτω φέτα μαγιονέζα και ρόκα, ακριβώς από πάνω το μπιφτέκι και έπειτα το αγγούρι.