Υλικά
Για το σάντουιτς
2 φιλέτα βοδινού (100 γρ. το καθένα)
2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
20 γρ. φρέσκα φύλλα ρόκας
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Για την coleslaw
ψιλοκομμένο λευκό και κόκκινο λάχανο
2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
30 γρ. μαγιονέζα
χυμός από μισό λεμόνι
ψιλοκομμένος μαϊντανός
Για το relish ντομάτας
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
30 ml λευκό ξύδι
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Για το relish ντομάτας: Ανακατεύεις όλα τα υλικά (εκτός από το αλάτι) σε ένα μικρό μπολ.
Προσθέτεις το αλάτι και ανακατεύεις ελαφρά.
Για την coleslaw: Βάζεις όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ.
Προσθέτεις το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και στο τέλος τη μαγιονέζα.
Ανακατεύεις με το χέρι για περίπου 45'', πιέζοντας ελαφρά.
Για το σάντουιτς: Συνθέτεις το σάντουιτς, τοποθετώντας αρχικά την μαγιονέζα και την coleslaw στην κάτω φέτα.
Τοποθετείς τα φιλέτα (ιδανικό ψήσιμο το medium rare), λίγο από το relish ντομάτας και έπειτα τη ρόκα.
Προσθέτεις έξτρα μαγιονέζα στην επάνω φέτα.