Υλικά
1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό σπάλα
250 γρ. κρασί κόκκινο ξηρό
125 γρ. ελαιόλαδο
ανάλογο νερό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
1 πρέζα κανέλα
2 πρέζες γαρίφαλο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1 πρέζα πιπερόριζα
1 πρέζα κάρδαμο
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκιές.
Το βάζουμε μέσα σε λεκάνη και ρίχνουμε το κρασί, το πιπέρι, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και το μαρινάρουμε για 24 ώρες.
Αφού περάσουν 24 ώρες, το στραγγίζουμε και φυλάμε το ζουμί της μαρινάδας.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε σιγά-σιγά το κρέας, μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το ζωμό της μαρινάδας και το σκεπάζουμε με λίγο νερό.
Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα του.