Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
250 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2-3 ντομάτες σε ροδέλες
1 πιπεριά σε κύβους
2 κ.γ. ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
μαιντανό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός της ντομάτας και τα αφήνουμε ένα βράδυ να μαριναριστούν.
Βάζουμε το μείγμα στη γάστρα και τοποθετούμε τη ντομάτα από πάνω.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και μετά το χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς για άλλες 2 ώρες περίπου, μέχρι να ψηθεί το χοιρινό.
Αν θέλουμε το αφήνουμε και λίγο στο τέλος χωρίς καπάκι για να πάρει επιπλέον χρώμα.