Υλικά
Για τη ζύμη:
1/2 λίτρο νερό χλιαρό
νωπή μαγιά ίσα με ένα σπιρτόκουτο
2 κρόκους αυγών
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλάτι (κοφτή)
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει
φιστικέλαιο για το τηγάνισμα
Για τα toppings:
μέλι και ζαχαρωτά της αρεσκείας μας (για τη γλυκιά εκδοχή)
σάλτσα ντομάτας και τριμμένη παρμεζάνα (για την αλμυρή εκδοχή)
Εκτέλεση
Αφού ρίξουμε το νερό μέσα σ’ ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
Προσθέτουμε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι και πλάθουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες.
Τις τηγανίζουμε επί 3-4' σε άφθονο φιστικέλαιο.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνα.
Σερβίρουμε ραντισμένος με μέλι και ζαχαρωτά (για τη γλυκιά εκδοχή) ή με σάλτσα ντομάτας και τυρί (για την αλμυρή).
Tip
Μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική για την αλμυρή εκδοχή είναι αυτή με τυρί κρέμα και μπέικον.