Υλικά
5 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. του τσαγιού φρέσκα κομμένα μικρά κρεμμυδάκια
μαϊντανό
εστραγκόν ή άλλο αρωματικό
3 κουτ. της σούπας τυρί τριμμένο
βούτυρο για τηγάνισμα ή λάδι
Εκτέλεση
Xτυπάμε τα αυγά. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα και το τυρί.
Τα ξαναχτυπάμε για ακόμη μια φορά, για να ανακατευτούν τα αρωματικά χόρτα ομοιόμορφα μέσα στο μίγμα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μίγμα των αυγών.
Για ένα λεπτό το ανακατεύουμε, γέρνοντας το τηγάνι και σηκώνοντας τις άκρες της ομελέτας, καθώς αυτή πήζει, έτσι ώστε το υγρό να μπορεί να τρέξει από κάτω.
Όταν πήξει το αυγό και ροδίσει από κάτω (αλλά από πάνω είναι ακόμη ρευστό σαν κρέμα) γυρίζουμε το ένα άκρο της ομελέτας και το αφήνουμε στη μέση της και μετά αφήνουμε να γλιστρήσει η ομελέτα σε μια ζεστή πιατέλα, έτσι ώστε να διπλωθεί στα τρία.