Υλικά
1 1/2 κιλό κολοκύθια τρυφερά κομμένα σε χοντρά κομμάτια
1 κιλό περίπου καλαμαράκια φρέσκα
2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
μαϊντανό
άνηθο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσ. λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
1 1/2 φλ. λάδι
Εκτέλεση
Γιαχνίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια που τα έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε κομμάτια και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα κολοκύθια, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό , αφήνουμε να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι το καλαμάρι να μαλακώσει καλά.
Προσέχουμε να μην το αφήσουμε πολύ ώρα και λιώσουν τα κολοκύθια.
Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.