Υλικά
4 φέτες μπέικον
1 κ.σ. βούτυρο
2 φέτες λευκό ψωμί με ξινο προζύμι
1 αβγό
1/2 κ.σ. μαγιονέζα
φέτες ντομάτας
1 φύλλο άισμπεργκ χωρίς το νεύρο του
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε το μπέικον σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (το βάζουμε στο τηγάνι όταν αυτό είναι κρύο).
Το τηγανίζουμε μέχρι να φτάσει στο επίπεδο τραγανότητας που επιθυμούμε.
Το βγάζουμε και το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βυθίζουμε ένα ποτήρι του κρασιού χωρίς πόδι στη μία φέτα του ψωμιού (αν επιμένουμε στο ψωμί με ξινό προζύμι είναι επειδή η νοστιμάδα του συγκεκριμένου ψωμιού παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία ενός σάντουιτς) και αφαιρούμε το συγκεκριμένο τμήμα.
Τηγανίζουμε τις δύο φέτες με βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά και μετά τις γυρίζουμε.
Σπάμε στην τρύπα της μίας το αβγό και τηγανίζουμε για 5 λεπτά μέχρι το ασπράδι να γίνει (ο κρόκος διατηρεί κάποια υγρασία).
Βγάζουμε και τις δύο φέτες.
Αλείφουμε με μαγιονέζα την "ολόκληρη" φέτα του ψωμιού, στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, το άισμπεργκ και το μπέικον.
Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη φέτα με το αβγό και κόβουμε διαγώνια στα δύο το σάντουιτς.