Υλικά
Υλικά για 4 μερίδες
Για τη σάλτσα ελιάς και τον τόνο
3 μικρές κονσέρβες τόνου σε λάδι (240 γρ.)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, χωρίς το πολύ πράσινο μέρος, λεπτοκομμένα
¼ κούπας πράσινες ελιές, χωρίς το κουκούτσι και ψιλοκομμένες
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμός από ½ λεμόνι
½ ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο
4 αγγιναρούλες συντηρημένες σε λάδι (βαζάκι) λεπτοκομμένες
¼ κούπας τεμαχισμένη φρέσκια μοτσαρέλα
¼ κούπας τριμμένη μοτσαρέλα (όχι φρέσκια)
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ημίχονδρο αλάτι
Για το ψωμί
4 (2 εκ. πάχος) από στρογγυλό καρβέλι με ξινό προζύμι
μπούκοβο
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε προσεκτικά τον τόνο (αφού προηγουμένως τον έχουμε στραγγίσει και "ξεψαχνίσει") με τις αγγιναρούλες, τις μοτσαρέλες (φρέσκια και ξερή) και το φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και απλώνουμε τις φέτες του ψωμιού.
Τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου κι από τις δύο πλευρές (1-2 λεπτά την καθεμία) μέχρι να χρυσίσουν.
Επαλείφουμε την κάθε μία με το μίγμα του τόνου, τις αρταίνουμε με το μπούκοβο και τις ξαναβάζουμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει.
Τις βγάζουμε και απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ελιάς.