Υλικά
2 ψημένες μπριζόλες, κομμένες σε κυβάκια
2 ψημένα μπούτια κοτόπουλο, κομμένα σε κυβάκια
400 γρ. κριθαράκι χοντρό
2 κρεμμύδια τριμμένα
1/2 κ.γ. κανέλα
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. μπαχάρι
λίγο αλάτι και πιπέρι
λίγη ρίγανη
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1/2 κουτί κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα κρεατικά μας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα τα μπαχαρικά με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη Ξανά ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ, ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το κρασί ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστεί και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
Στα 20 λεπτά προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα και βάζουμε και το κριθαράκι.
Αφήνουμε ξεσκέπαστο και ανακατεύουμε συνεχώς για 13 λεπτά ακόμα (βέβαια ο χρόνος βρασμού είναι ανάλογα τι αναγράφει η συσκευασία του ζυμαρικού ) μέχρι να γίνει και το κριθαράκι μας (Προσοχή! Να μην ξεχαστούμε και δεν ανακατέψουμε γιατί το κριθαράκι έχει την ιδιότητα να κολλάει).
Θα είναι έτοιμο όταν το ζουμί που θα έχει το κριθαράκι μας θα είναι δεμένο (δεν θέλει πολύ ζουμί σαν σούπα, αλλά σαν δεμένη σαλτσούλα) και το κριθαράκι μας να κρατάει.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.