Υλικά
2-3 ψάρια μυλοκόπι (ανάλογα το μέγεθος)
4 πατάτες κομμένες μέτριες
3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
2-3 δαφνόφυλλα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
2 ζουμερά λεμόνια το χυμό
1 φλιτζ. του καφέ νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια μας. Αλατοπιπερώνουμε, τα αλείφουμε καλά με λάδι και λεμόνι.
Βάζουμε σε ταψί τα ψαράκια, ανάμεσα τις πατάτες μέτριες κομμένες για να ψηθούν μαζί με τα ψάρια, τις αλατοπιπερώνουμε κι αυτές, πασπαλίζουμε με ρίγανη και το σκόρδο τέλος βάζουμε και τα δαφνόφυλλα επάνω.
Ρίχνουμε λάδι και το νερό, αφήνουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο 180-190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε 10 λεπτά ακόμα στο φούρνο να απορροφήσει τον χυμό και να ροδίσουν πατάτες και ψάρι.