Follow us

Μυλοκόπι στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο μυλοκόπι στο φούρνο.

ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

2-3 ψάρια μυλοκόπι (ανάλογα το μέγεθος)

4 πατάτες κομμένες μέτριες

3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες

2-3 δαφνόφυλλα

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι

2 ζουμερά λεμόνια το χυμό

1 φλιτζ. του καφέ νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια μας. Αλατοπιπερώνουμε, τα αλείφουμε καλά με λάδι και λεμόνι.

Βάζουμε σε ταψί τα ψαράκια, ανάμεσα τις πατάτες μέτριες κομμένες για να ψηθούν μαζί με τα ψάρια, τις αλατοπιπερώνουμε κι αυτές, πασπαλίζουμε με ρίγανη και το σκόρδο τέλος βάζουμε και τα δαφνόφυλλα επάνω.

Ρίχνουμε λάδι και το νερό, αφήνουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο 180-190 βαθμούς για 30 λεπτά.

Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε 10 λεπτά ακόμα στο φούρνο να απορροφήσει τον χυμό και να ροδίσουν πατάτες και ψάρι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.