Follow us

Bακαλεόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη βαλαεόπιτα.

ΒΑΚΑΛΕΟΠΙΤΑ

Υλικά

2 κιλά μπακαλιάρο παστό

1/2 κιλό ρύζι

1 φλιτζ. τσαγιού λάδι

2 κρεμμύδια

1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

2 φύλλα δάφνη

λίγο μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο τριμμένο

Για τα φύλλα:

1 κιλό αλεύρι

1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι

νερό χλιαρό όσο πάρει

αλάτι

Εκτέλεση

Kόβουμε τον μπακαλιάρο κομμάτια και τον βάζουμε στο νερό να ξαρμυρίσει 24 ώρες.

Aφαιρούμε τα κόκαλα και τις πέτσες και τον κόβουμε μικρά κομμάτια.

Bάζουμε στην κατσαρόλα το 1 φλιτζ. λάδι, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε.

Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, τα μυρωδικά, αλάτι, τη ντομάτα λιωμένη σε 1 ποτήρι νερό και τα βράζουμε 15’ ανακατεύοντας συνέχεια.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, βράζουμε 2’ ακόμη και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Aνοίγουμε 2 φύλλα αφού κάνουμε ζυμάρι με τα υλικά μας.

Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε το πρώτο φύλλο το λαδώνουμε και από πάνω στρώνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

Pίχνουμε από πάνω το λάδι που μας έμεινε και την ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία 1 ώρα περίπου.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.