Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες μέτριες
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
1 κρεμμύδι τριμμμένο
1/2 κιλό ντομάτες πολτοποιημένες ή κονκασέ ντομάτας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τις γαρίδες και σοτάρουμε ελαφρά ώσπου να ροδίσουν οι σκελίδες του σκόρδου.
Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Πετάμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το πολτοποιημένο κρεμμύδι, τις ντομάτες αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει.
Λίγο πριν δέσει προσθέτουμε τις γαρίδες, βράζουμε για 5 λεπτά αφού προσθέσουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και λίγη φέτα.