Υλικά
1 φύλλο μπακαλιάρου, καλά ξαρμυρισμένου
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντομάτα κονκασέ
3 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φετούλες
1 1/2 κιλό χόρτα του βουνού (ραδίκια, ζοχούς, καυκαλίθρες, μυρώνια)
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
λεμόνι
1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα στραγγίζουμε από τα νερά.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.
Τα βράζουμε δέκα λεπτά και τα σουρώνουμε.
Με μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να χρυσίσουν.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό (το ρίχνουμε με προσοχή, ανάλογα με την ποσότητα των χόρτων και πόσο υγρά είναι, για να μην γίνει το φαγητό νερουλό), τη ντομάτα, το μπούκοβο (πάντα προαιρετικά) και τα αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.
ροσθέτουμε τα χόρτα και μέχρι να βράσουν κανονικά.
Τοποθετούμε πάνω από τα χόρτα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για λίγο ακόμα περίπου 1 τέταρτο της ώρα μέχρι να βράσει το ψάρι.
Σερβίρεται ζεστό και με λίγο χυμό λεμονιού.