Υλικά
1/2 κιλό φρέσκιες γαρίδες καθαρισμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά (γλυκιά) ψιλοκομμένη
1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου
3-4 κουτ. φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό
3-4 μεγάλες ζουμερές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
60 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για μερικά λεπτά, να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, τη ζάχαρη, τον κόλιανδρο, τους μαύρους σπόρους και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε τον βασιλικό, τον ντοματοπελτέ και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά, να ψηθούν οι γαρίδες.
Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε σε ατομικά γιουβετσάκια ή άλλα πυρίμαχα σκεύη.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου ή ώσπου να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε κατευθείαν από το φούρνο όσο είναι ακόμη ζεστές.