Υλικά
1 1/5 κ.σ. μαγιά σκόνη
1/3 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.σ. ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Λιώνουμε από το προηγούμενο βράδυ τη 1/2 κουταλιά μαγιά με το 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι, ώστε να φτιάξουμε έναν πηχτό χυλό που θα χρησιμεύσει για προζύμι.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε όλη τη νύχτα να γίνει.
Σε μπολ ρίχνουμε το προζύμι , την υπόλοιπη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας τόσο αλεύρι ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
Όταν η ζύμη γίνει ομοιόμορφη, τότε προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο.
Βάζουμε τη ζύμη σε καθαρό μπολ που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και το αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Όταν ετοιμαστεί το χωρίζουμε σε 7 ίσες μπαλίτσες.
Τοποθετούμε στο κέντρο ενός λαδωμένου ταψιού τη μία μπαλίτσα και γύρω της τοποθετούμε τις υπόλοιπες.
Πιέζουμε ελαφρά.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι, ηλιόσπορους κ.ά..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσει.
Περίπου 40 λεπτά.