Follow us

Αφράτο Ψωμάκι

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο ψωμάκι.

ΑΦΡΑΤΟ ΨΩΜΑΚΙ

Υλικά

1 1/5 κ.σ. μαγιά σκόνη

1/3 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.σ. ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει

5 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Λιώνουμε από το προηγούμενο βράδυ τη 1/2 κουταλιά μαγιά με το 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι, ώστε να φτιάξουμε έναν πηχτό χυλό που θα χρησιμεύσει για προζύμι.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε όλη τη νύχτα να γίνει.

Σε μπολ ρίχνουμε το προζύμι , την υπόλοιπη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό.

Ζυμώνουμε προσθέτοντας τόσο αλεύρι ώστε να μην κολλάει στα χέρια.

Όταν η ζύμη γίνει ομοιόμορφη, τότε προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο.

Βάζουμε τη ζύμη σε καθαρό μπολ που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και το αφήνουμε να διπλασιαστεί.

Όταν ετοιμαστεί το χωρίζουμε σε 7 ίσες μπαλίτσες.

Τοποθετούμε στο κέντρο ενός λαδωμένου ταψιού τη μία μπαλίτσα και γύρω της τοποθετούμε τις υπόλοιπες.

Πιέζουμε ελαφρά.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι, ηλιόσπορους κ.ά..

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσει.

Περίπου 40 λεπτά.

Επίσης...

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ψωµί Σπιτικό Πολύσπορο

Η συνταγή για σπιτικό πολύσπορο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί µε Μαγιά

Η συνταγή για ψωμί με μαγιά.

Ψωµί µε Μέλι και Μπίρα

Πώς θα φτιάξεις ψωμί με μέλι και μπίρα.

Ψωµί Σπιτικό

Η συνταγή για το πιο εύκολο σπιτικό ψωμί.

Ψωµί Χωριάτικο

Η συνταγή για χωριάτικο ψωμί.

Κιµαδοφέτες

Η συνταγή για κιμαδόφετες.

Λιόψωµο Μάνης

Η συνταγή για λιόψωμο Μάνης.

Λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας

Η συνταγή για λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας.

Γρήγορο Σταφιδόψωμο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και γρήγορο σταφιδόψωμο.

"Πίτσα" με Ψωμί, Ντομάτα και Μανούρι

Ένας απίστευτος συνδυασμός από ωμή και ψημένη ντομάτα, τηγανητό σκόρδο και μανούρι πάνω σε μια τραγανή βάση από ψημένο μπαγιάτικο ψωμί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.