Υλικά
500 γρ. αλεύρι (ή μείγμα από 2 αλεύρια)
15 γρ. νωπή μαγιά ή 1 κ.γ. σκόνη μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μέλι
ζεστό νερό (όχι βραστό)
1-2 κ.σ. λάδι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μέλι και το αλάτι.
Αν έχουμε νωπή μαγιά, τη διαλύουμε σε ζεστό αλλά όχι βραστό νερό και μετά την προσθέτουμε στο αλεύρι.
Αν έχουμε μαγιά σκόνη, την προσθέτουμε κατευθείαν στο αλεύρι.
Βάζουμε μια ποσότητα ζεστού νερού στο αλεύρι, να γίνει η ζύμη υγρή αλλά όχι νερουλή.
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται.
Στην αρχή η ζύμη σας θα κολλάει, αλλά όσο ζυμώνουμε τόσο θα αποκτάει ελαστικότητα. Θέλει τουλάχιστον 10 λεπτά ζύμωμα.
Μόλις γίνει ελαστική αρκετά ρίχνουμε το λάδι και ζυμώνουμε ξανά.
Μόλις τελειώσουμε το ζύμωμα, αφήνουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη για 45-60 λεπτά να ανέβει, σε ζεστό μέρος.
Πλάθουμε το καρβελάκι και το βάζουμε σε ταψάκι λαδωμένο.
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε το καρβελάκι να ανέβει πάλι, περίπου 20 λεπτά (θα πρέπει αν το πιέσουμε με το δάχτυλό μας, η ζύμη να επανέλθει).
Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά.
Για να δούμε αν είναι έτοιμο, το σηκώνουμε από το ταψί με μια πετσέτα και το χτυπάμε με τα δάχτυλα από κάτω.
Αν κάνει έναν κούφιο ήχο, είναι έτοιμο. Το τυλίγουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.