Υλικά
350 γρ. αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
5 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 μπύρα 330 ml σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη και αλάτι.
Πασπαλίζουμε τον φρέσκο άνηθο, ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε σιγά σιγά την μπύρα ανακατεύοντας πάντα με σπάτουλα ή κουτάλι, δεν θέλει ζύμωμα γιατί θα γίνει σκληρή η ζύμη.
Ρίχνουμε τη ζύμη μας σε καλά λαδωμένο ταψί ή φορμάκια, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά έως 1 ώρα περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά το ψωμί μας.