Υλικά
3/4 φλιτζ. χλιαρό νερό
1/3 φλιτζ. μαλακή καστανή ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
αλεύρι
3 κ.σ. λάδι (ή βούτυρο λιωμένο)
1 φλιτζ. πολτό κολοκύθας
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
3/4 φλιτζ. πικάντικη γραβιέρα
1/3 φλιτζ. καρύδια χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι και το λαδάκι στη ζύμη και ανακατεύουμε ίσα να ομογενοποιηθεί και να γίνει σα χυλός.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Προσθέτουμε τον πολτό κολοκύθας, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 2 - 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι και το μισό τυρί και ζυμώνουμε καλά.
Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι να έχουμε μια ωραία ελαστική ζύμη, που κολλάει ελαφρώς (αλλά όχι στα χέρια).
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα), σε ζεστό μέρος.
Ζυμώνουμε ξανά λίγο και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και σχηματίζουμε δυο στρογγυλά καρβελάκια, χαμηλά σε ύψος (γύρω στα 20εκ. διάμετρο).
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι ) και βάζουμε επάνω τα καρβελάκια μας (πιθανώς θα χρειαστείτε 2 ταψιά).
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τα καρύδια και πατάμε λίγο να πιεστούν μέσα στη ζύμη.
Αφήνουμε για 20 λεπτά ακόμα, να φουσκώσουν άλλη μια φορά (δε θα διπλασιαστούν αυτή τη φορά).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.