Υλικά
250 γρ. ζεστό νερό
10 γρ. νωπή μαγιά (φρέσκια)
250 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
200 γρ. αλεύρι δυνατό, αυτό που κάνουμε τσουρέκια
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό.
Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά σε λεκάνη του μίξερ και ανακατεύουμε λίγο.
Ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
Βάζουμε σε αλευρωμένο μέρος τη ζύμη και κάνουμε διπλώματα για 10 φορές.
Κάνουμε ένα ψωμάκι στρογγυλό.
Αλείφουμε τη γάστρα με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Βάζουμε τη ζύμη μέσα.
Την βρέχουμε με τα χέρια μας με νερό.
Πασπαλίζουμε με ό,τι έχουμε παπαρουνόσπορο, σουσάμι, σποράκια.
Τη χαράζουμε με μαχαίρι κοφτερό, βάζουμε το καπάκι της γάστρας και βάζουμε τη γάστρα στο κρύο φούρνο.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 240 βαθμούς αντίσταση.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, αν θέλουμε μόλις περάσουν τα 50 λεπτά βγάζουμε από τη γάστρα και ψήνουμε τα άλλα 10 λεπτά επάνω στη σχάρα.