Ψωμί Χωριάτικο
Η συνταγή για το πιο νόστιμο χωριάτικο ψωμί.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
600 ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, χωρίς να διαλύσουμε τη μαγιά σε νερό και ζυμώνουμε για 10 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
Χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη ώστε να βγουν τρεις φρατζόλες τις οποίες και χαράζουμε.
Έπειτα φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
Επίσης...
Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.
Η συνταγή για σπιτικό πολύσπορο ψωμί.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Η συνταγή για κιμαδόφετες.
Η συνταγή για λιόψωμο Μάνης.
Η συνταγή για λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας.
Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και γρήγορο σταφιδόψωμο.
Ένας απίστευτος συνδυασμός από ωμή και ψημένη ντομάτα, τηγανητό σκόρδο και μανούρι πάνω σε μια τραγανή βάση από ψημένο μπαγιάτικο ψωμί.
Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.