Υλικά
1 αυγό
200 γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια μαγιά
500 γρ. γάλα χλιαρό
αλεύρι, 1 κιλό και λίγο παραπάνω
2 φακελάκια βανίλια
Για το άλειμμα:
ηλιέλαιο
1 έξτρα αυγό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε καλά και βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 ώρα ή και περισσότερο.
Μετά χωρίζουμε τη ζύμη στα 6 και ανοίγουμε φύλλο πολύ λεπτό.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο βάζουμε ηλιέλαιο, από πάνω δεύτερο φύλλο ξανά ηλιέλαιο και τρίτο φύλλο και στρίβουμε.
Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 3 φύλλα.
Αφήνουμε 1/2 ώρα να ξανά ανέβει το στριφτάρι μας και αλείφουμε από πάνω με χτυπημένο κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.