Υλικά
1 χοιρινό κότσι ολόκληρο με το κόκκαλο
10 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες ολόκληρες (και αν θέλουμε και μερικά καρότα)
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
3 μεγάλα φύλλα λαδόκολλα
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο.
Τυλίγουμε στη λαδόκολλα το κρέας αλατοπιπερωμένο καλά - καλά, και με λίγα σκορδάκια τρυπωμένα μέσα του, μαζί και τις πατάτες ολόκληρες και λίγο λάδι.
Τυλίγουμε καλά, δένουμε με σπάγκο να μην ανοίξει το πακέτο, και τοποθετούμε στο ταψί. 10:15 το αργότερο, έχει μπει στο φούρνο.
Ψήνουμε 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, και μετά χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς και ψήνουμε άλλες 3 – 3:30 ώρες. (1:30 ώρα για κάθε κιλό, + τα 30 λεπτά στην αρχή για να πάρει βράση).
Αντιστάσεις πάνω κάτω, στη μεσαία θέση του φούρνου. Δεν ξανασχολούμαστε μαζί του, ούτε το ανοίγουμε ενδιάμεσα.
Όταν βγει από το φούρνο, αφήνουμε 15-20 λεπτά για να σταματήσει να κοχλάζει και μετά ανοίγουμε.