Υλικά
1 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
5 πατάτες κομμένες
μισή πιπεριά πράσινη
μισή πιπεριά κόκκινη
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
μισή κούπα κρασί άσπρο
1 ½ κούπας νερό ζεστό
¾ κούπας λάδι
Εκτέλεση
Αλευρώνουμε το κρέας μας και το περνάμε από το τηγάνι, με το μισό λάδι μας, να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Το βάζουμε στη γάστρα μας.
Έπειτα περνάμε τις πατάτες μας από το τηγάνι τις βάζουμε και αυτές στη γάστρα και ακολούθως κάνουμε το ίδιο για τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Αφού τα έχουμε βάλει όλα στη γάστρα, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το κρασί μας, το νερό μας και το λάδι.
Σκεπάζουμε το φαγητό μας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και μετά για άλλη 1 ½ με 2 ώρες στους 160.
Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε για να δούμε αν έχει υγρά το φαγητό μας.
Μόλις το κλείσουμε, βάζουμε το τυρί σε κυβάκια, κλείνουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί στο φούρνο.