Υλικά
4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
2 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
400 γρ. κριθαράκι χοντρό
1 κ.γ. δεντρολίβανο
1/2 κ.γ. κουρκουμά
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μπριζόλες σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις μπριζόλες να σοταριστούν ελαφρά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε τα καρυκεύματα.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό (καλύτερα θα ήταν ζωμός) και αφήνουμε το κρέας να βράσει.
Μόλις δοκιμάσουμε και δούμε ότι τσιμπιέται, προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι νερό ή ζωμό και ρίχνουμε το κριθαράκι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά (ίσως χρειαστεί και λίγο ακόμα νεράκι).
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει.