Υλικά
500 γρ. χοιρινό σε μπουκιές
500 γρ. μανιτάρια μικρά
1 φλ. τσ. γλυκό κρασί (πχ. Σάμου)
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
½ λίτρο ζωμό
½ ποτηράκι του κρασιού κρέμα γάλακτος
1 κομμάτι (σαν σπιρτόκουτο) παγωμένο, φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας καλά.
Ρίχνουμε το μισό κρεμμύδι και σκόρδο και μόλις βγάλουν τα αρώματά τους, σβήνουμε με κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με βραστό ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μειωθούν τα υγρά στο ¼.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και σκόρδο σε ελάχιστο λάδι.
Ρίχνουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε .
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε κι εδώ να μειωθεί η σάλτσα στο ελάχιστο.
Αφού γίνει το κρέας μας, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά, να ανακατευούν οι γεύσεις και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Διορθώνουμε με αλατοπίπερο και τελειώνουμε με το παγωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.