Υλικά
1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό ψαχνό
1 κιλό πράσο
1 κιλό σέλινο
150 γραμ. λάδι
2 κρεμμύδια
1 κουταλιά ντομάτα πελτές
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε και κόβουμε κάθε πράσο σε 5 - 6 κομμάτια.
Τα βάζουμε να πάρουν 2 - 3 βράσεις σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματάμε τα σέλινα σε αλατισμένο νερό.
Τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν και τα κόβουμε. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Καίμε το λάδι σε κατσαρόλα και καβουρδίζουμε το κρέας.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα φέρνουμε 1 - 2 βόλτες να μαραθούν.
Λιώνουμε τη ντομάτα σε 1 ποτήρι νερό και βρέχουμε το κρέας.
Προσθέτουμε ακόμη ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά.
Όταν σχεδόν ψηθεί το κρέας, ρίχνουμε τα πράσα και τα σέλινα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά, να αποτελειώσει το ψήσιμό του το κρέας και να μαγειρευτούν τα χορταρικά.