Υλικά
1 κιλό χοιρινό, από λαιμό, κομμένο σε κομμάτια
3 κρεμμύδια μεγάλα
2 κουταλιές βούτυρο
1 ποτήρι κρασί αρετσίνωτο άσπρο
1 κουταλιά μεγάλη σάλτσα ντομάτας
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας με 2 ποτήρια νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πιούν το νερό τους, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα ροδίζουμε όλα μαζί σε σιγανή φωτιά.
Αφού καβουρντιστούν καλά, τα σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε μετά τη σάλτσα ντομάτας (διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό), το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συχνά το περιεχόμενο και να μείνουν με πολύ λίγη σάλτσα.