Υλικά
1 κιλό παντσέτα χοιρινή
μπόλικη ρίγανη (του βουνού)
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγη μαντζουράνα
λάδι
νερό, 2 ποτήρια και αν χρειαστεί και 1 ακόμη για το ψήσιμο
Εκτέλεση
Ανοίγουμε με ένα μαχαίρι κοφτερό την πανσέτα σε ένα όσο μπορούμε πιο λεπτό φύλλο.
Την αλατοπιπερώνουμε και την πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη ρίγανη.
Κατόπιν γυρίζουμε το κρέας σε ένα μακρύ ρολό σαν φρατζόλα, και το δένουμε με βαμβακερό σπάγκο.
Το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ταψάκι και αφού το περιχύσουμε με λάδι και νερό το φουρνίζουμε.
Το γυρνάμε κατά διαστήματα να ροδίσει και να ψηθεί από παντού και εις βάθος.
Το τρυπάμε κατά διαστήματα. Ψήνουμε στους 200ο Κελσίου για 1 ½ περίπου ώρα.
Όταν ψηθεί κόβουμε τους σπάγκους και το κόβουμε σε φέτες 1 ½ δάκτυλο χονδρές.
Και το σερβίρουμε με ρύζι και την σάλτσα του.