Υλικά
1 κούπα νερό
2+1/2 κούπες ζάχαρη
1+1/2 κούπες σπορέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού (περίπου 4 πορτοκάλια)
1 κούπα σταφίδες
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
2 κ.γ. σόδα
6 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και όλα τα υγρά μαζί (το νερό, το σπορέλαιο, το χυμό).
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Συνεχίζουμε με τα μυρωδικά (την κανέλα, το γαρίφαλο) ρίχνουμε και τη σόδα και ανακατεύουμε πάλι.
Κούπα κούπα ρίχνουμε και το αλεύρι. Όχι όλο μαζί γιατί μπορεί να μην πάρει και τις έξι κούπες.
Ανάλογα με το πόσα υγρά μας έχουν πέσει. Όταν γίνει ένας πηχτός χυλός ρίχνουμε και τις σταφίδες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα ταψί απλώνουμε τα χαρτάκια και με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τα φορμάκια.
Αφήνουμε από πάνω περίπου 1 εκατοστό γιατί θα φουσκώσουν και θα χυθούν.
Ψήνουμε μέχρι να γίνουν από πάνω καφέ χρώμα.