Υλικά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό (τα φύλλα)
1 μεγάλο αυγό
750 γρ. ψίχα καβουριού
300 γρ. πουρέ πατάτας
1 κ.γ. λευκό πιπέρι
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο
λίγη σκόνη κάρδαμου
σος ταρτάρ
Εκτέλεση
Ψιλοκόβεις τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
Χτυπάς το αυγό.
Αναμειγνύεις τον πουρέ πατάτας με την ψίχα καβουριού, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το πιπέρι και το αυγό σε ένα μπολ.
Προσθέτεις λίγο θαλασσινό αλάτι.
Βάζεις το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Σχηματίζεις μπιφτέκια περίπου 6 εκ.
Πασπαλίζεις με λίγο αλεύρι και τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο. Περίπου 5' ανά πλευρά.
Αφαιρείς από τη φωτιά, τους ρίχνεις λίγη σκόνη κάρδαμου και σερβίρεις με τη σάλτσα ταρτάρ.