Υλικά
6 μεγάλα αυγά
1/4 φλ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
λίγο πιπέρι καγιέν
πάπρικα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζεις σε μία κατσαρόλα κρύο νερό και ρίχνεις μέσα τα αυγά. Θα πρέπει να καλύπτονται από το νερό.
Βράζεις για 8-10' ώστε να γίνουν σφιχτά.
Βγάζει από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσουν.
Τα καθαρίζεις και τα κόβεις στη μέση κατά μήκος.
Αφαιρείς τους κρόκους και τους μεταφέρεις σε ένα μπολ. Κρατάς τα ασπράδια σε ένα μεγάλο πιάτο.
Στο μπολ με τους κρόκους, προσθέτεις τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν. Ανακατεύεις με ένα πιρούνι και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
Με ένα κουτάλι μεταφέρεις το μείγμα στις κοιλότητες των ασπραδιών και σερβίρεις, αφού προσθέσεις λίγη πάπρικα.
Tip
Μία έξτρα νόστιμη προσθήκη σε αυτά τα αυγά είναι το ψιλοκομμένο μπέικον.