Υλικά
1 κ.γ. αλάτι
ελάχιστη ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι Νο 2 ή 1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο
1 φακελάκι μαγιά
1/4 φλιτζάνι νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, κάντε μια γούβα στη μέση και ρίχνουμε το νεράκι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μίγμα.
Στη συνέχεια βάζουμε στο μπολ με το μείγμα από το αλεύρι και ρίχνουμε εκεί τη μαγιά.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξουμε μία ζύμη μαλακή.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα ή με διαφάνεια αλειμμένη με λίγο λάδι και αφήνουμε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνουμε 2-3 φορές και κόβουμε 8-10 κομματάκια και ανοίγουμε το κάθε φύλλο σε στρογγυλά πιτάκια.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.