Follow us

Μπακαλιάρος Κατσαρόλας

Η συνταγή για νόστιμο μπακαλιάρο κατσαρόλας.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Υλικά

600 γρ. ξαλμυριασμένος μπακαλιάρος

2 σκελίδες σκόρδο,

2 κ.σ. ελαιόλαδο

750 γρ. πράσο, σε ροδέλες

500 γρ. πατάτες, σε χοντρές ροδέλες

1 φύλλο δάφνης

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

750 γρ. νερό

1 κ.γ. πάπρικα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σκόρδο σε λάδι μέχρι να ροδίσει.

Αφού το βγάλουμε, σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τις ροδέλες πατάτας, αλατοπίπερο και δάφνη.

Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά.

Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για μισή ώρα.

Λιώνουμε το σοταρισμένο σκόρδο και το ανακατεύουμε με την πάπρικα.

Τοποθετούμε όλο το μίγμα σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε.

Τεμαχίζουμε το βακαλάο σε μέτρια κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστών) και τα τοποθετούμε και αυτά στο τηγάνι.

Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.