Υλικά
Για το σολομό
800 γρ. σολομός φιλέτο, δίχως κόκκαλα και δέρμα
70 γρ. αλάτι
40 γρ. λευκή ζάχαρη
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. κόλιανδρο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
ξύσμα από ένα λάιμ
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
Για τη σάλτσα
60 γρ. μουστάρδα Dijon
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύεις το ξύσμα λεμονιού και λάιμ και τον κόλιανδρο. Σε ένα άλλο ανακατεύεις το αλάτι με τη ζάχαρη.
Στρώνεις μία μεμβράνη στην επιφάνεια εργασίας και τοποθετείς σε αυτή το σολομό, αλείφοντάς τον με λίγο ελαιόλαδο και βάζοντάς του το μισό μείγμα ζάχαρης-αλατιού.
Ακριβώς δίπλα στρώνεις τον άνηθο και ρίχνεις επάνω του το σολομό, από την άλλη πλευρά. Αλείφεις και αυτή την πλευρά με ζάχαρη-αλάτι και προσθέτεις έξτρα άνηθο.
Ρίχνεις επάνω του και το μείγμα του ξύσματος με τον κόλιανδρο.
Τυλίγεις το σολομό με τη μεμβράνη και τον βάζεις σε ένα ταψί, το οποίο το σκεπάζεις, προτού το μεταφέρεις στο ψυγείο, όπου θα πρέπει να το αφήσεις για τουλάχιστον δύο ημέρες.
Βγάζεις το σολομό από το ψυγείο, τον ξεπλένεις πάρα πολύ καλά κάτω από κρύο νερό και τον κόβεις σε λεπτές, λοξές φέτες.
Αναμειγνύεις τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ.
Σερβίρεις με έξτρα άνηθο.
Tip
Μπορείς να τον σερβίρεις επάνω σε κράκερ ή ψωμί, μαζί με λεπτές φέτες αγγουριού.