Υλικά
3-4 κομμάτια μπακαλιάρο φιλέτο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5-6 πατάτες μέτριες
1 κούπα ελαιόλαδο
1 αυγό
μοσχοκάρυδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα γάλα
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι βούτυρο
Εκτέλεση
Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο από την προηγούμενη μέρα και αν έχει πέτσα, την αφαιρούμε.
Μετά τον σιγοβράζουμε σε μια κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά.
Παράλληλα, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε κι αυτές σε ένα άλλο κατσαρολάκι.
Όταν δούμε ότι τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι, τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
Έπειτα, προσθέτουμε στον πουρέ της πατάτας το γάλα, 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος, το αυγό, λίγο βούτυρο, αλάτι, μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, και το φύλλο της δάφνης.
Σε 2-3 λεπτά, προσθέτουμε και το βρασμένο μπακαλιάρο, 1 κούπα κρέμα γάλακτος, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Τέλος, σε ένα ταψί βάζουμε το μπακαλιάρο με τη σάλτσα του από την κατσαρόλα, και από πάνω βάζουμε τον πουρέ της πατάτας.
Αν έχουμε κι άλλη κρέμα, την βάζουμε από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς.