Υλικά
1 με 1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκαλο)
125 γρ. βούτυρο φρέσκο
4-5 σκελίδες σκόρδο (μπορούμε να βάλουμε και παραπάνω ανάλογα τα γούστα μας)
2 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. πιπέρι
Για τη σάλτσα:
2 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το μπούτι και το αφήνουμε λίγο να στεγνώσει.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο με το πιπέρι και το αλάτι σε ένα πιατάκι.
Παίρνουμε το μπούτι μας και αρχίζουμε να κάνουμε τρύπες βαθιά με ένα μυτερό μαχαίρι και να τοποθετούμε μέσα λίγο από το μίγμα κάθε φορά.
Πρέπει να έχουμε κάνει την ίδια διαδικασία σε όλη την επιφάνεια του κρέατος μπρος και πίσω.
Στη συνέχεια βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί (όχι να κάψει) μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά. Έπειτα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και το αφήνουμε να ψηθεί.
Το γυρίζουμε ανά διαστήματα για να ψηθεί και από τις δύο μεριές.
Θέλει γύρω στη μία ώρα και κάτι ψήσιμο για να πιει το νερό ανάλογα το κρέας και πόσο μαλακό είναι.
Ελέγχουμε με ένα πιρούνι αν έχει ψηθεί αλλιώς προσθέτουμε κι άλλο νερό.
Μόλις ψηθεί και μαλακώσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα για να φτιάξουμε τη σάλτσα.
Στο ζουμάκι που έχει μείνει προσθέτουμε το κρασί και το κορν φλάουρ αφού πρώτα το έχουμε διαλύσει καλά μέσα σε λίγο νερό.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε και άλλο αν χρειάζεται καθώς και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Περιχύνουμε πάνω στο κρέας.
Μπορούμε να το συνοδέψουμε με πατατούλες φούρνου ή τηγανητές, πουρέ ή και ρυζάκι.