Υλικά
6 χωριάτικα φύλλα για πίτες
1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα (κομμένο σε κύβους)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμός κρέατος (κύβος)
300 γρ. γλυκό τραχανά
3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
4 μεγάλα αυγά
500 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο
1 κουτ. σούπας πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο λιωμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τη γεύση μας.
Αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσει για 45 λεπτά περίπου.
Στραγγίζουμε το κρέας, το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και κρατάμε το ζωμό του στην άκρη.
Θα πρέπει να είναι περίπου 1 1/2 φλιτζάνι, αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό.
Σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα και μαγειρεύουμε τον τραχανά, μέχρι να απορροφήσει τελείως το γάλα.
Σε αυτό το διάστημα ανακατεύουμε συχνά για να μη μας κολλήσει.
Αδειάζουμε τον τραχανά στο μπολ με το κρέας και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
Ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Απλώνουμε το 1/6 από τη γέμιση κατά μήκος πάνω στο φύλλο αφήνοντας λίγο περιθώριο δεξιά και αριστερά.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.
Τοποθετούμε το ρολό σε μακρόστενο ταψί αλειμμένο με λίγο βούτυρο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
Αλείφουμε την πίτα με βούτυρο, ραντίζουμε με λίγο νερό και τη βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
Τη βγάζουμε από το φούρνο και την περιχύνουμε με το ζωμό.
Την ξαναψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να τραβήξει τα υγρά.