Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας
1 κιλό κυδώνια
2 κρεμμύδια μέτρια χοντροκομμένα
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 γαρίφαλα
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
πιπέρι μαύρο
χυμό από 1 λεμόνι
λίγη ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στα τέσσερα και κάθε κομμάτι στη μέση.
Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Ρίχνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
Τα αφήνουμε να πάρουν ένα ξανθό χρώμα χωρίς να καούν.
Προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κυδώνια και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κυδώνια για λίγο να ροδοκοκκινίσουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Όταν το κρέας έχει σχεδόν μαλακώσει, μεταφέρουμε το κρέας σε γάστρα με καπάκι.
Πρώτα ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα του φαγητού, στη συνέχεια το κρέας, πάνω από το κρέας τα κυδώνια, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.