Υλικά
1.200 γρ. χοιρινό από μπούτι ή σπάλα σε κύβους
2 κουτ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλ. πάπρικα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα σε κύβους
2 χωριάτικα λουκάνικα σε ροδέλες
400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσ.)
150 ml λευκό κρασί
1 πατάτα σε κύβους
μαϊντανός
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας σε μπολ, το περιχύνουμε με 1 κουτ. ελαιόλαδο και την πάπρικα και ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί για 20 λεπτά.
Ζεσταίνουμε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρέας.
Το αφήνουμε να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε το τηγάνισμα, ώσπου να μαλακώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα το κρέας, το κρασί, τις ντοματούλες, 2 φλ. περίπου νερό.
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε μέσα τους κύβους της πατάτας και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες.