Υλικά
1.400 γρ. χοιρινό ψαχνό για σουβλάκια
Για τη μαρινάδα:
250 γρ. γιαούρτι απλό (καλύτερα πρόβειο)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου
1 κ.γ. κουρκουμά
1-2 σκ. σκόρδο τριμμένες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας.
Το κόβουμε σε κομμάτια για σουβλάκια, αρκετά μεγάλα (περίπου 30 γρ. το καθένα), για να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος.
Τα ανακατεύουμε με τα χέρια, να τυλιχτούν καλά με τη μαρινάδα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον (5-6 ώρες ιδανικά).
Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 45’-1 ώρα πριν το ψήσιμο και περνάμε τα κομμάτια σε σουβλάκια σκέτα, ή με τετράγωνα κομμάτια πιπεριάς ανάμεσα, φροντίζοντας κάθε σουβλάκι να αντιστοιχεί σε μια μερίδα.
Τα ψήνουμε στα κάρβουνα (ή στο γκριλ του φούρνου) σε μέτρια φωτιά.