Υλικά
1 κιλό στήθος γαλοπούλας για ρολό με την πέτσα χωρίς κόκαλο
200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
8 κάστανα ψητά ή βρασμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
1 κ.γ. πάπρικα
7-8 φυλλαράκια δυόσμου
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
4 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο ή τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30-35 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε τα κάστανα σε κομματάκια, αλατο-πιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Αλατο-πιπερώνουμε τη γαλοπούλα.
Κάνουμε μια σχισμή κατά μήκος της γαλοπούλας με το μαχαίρι και τη γεμίζουμε με το μείγμα μας.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα και δυόσμο.
Το τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε με σχοινί. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ροδίζουμε το ρολό απ΄όλες τις μεριές.
Το βάζουμε στο ταψί. Στο ίδιο βούτυρο σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5 -6 λεπτά.
Ρίχνουμε στο ταψί το ζωμό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50- 55 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανοίγουμε το φούρνο και περιχύνουμε το ρολό με το ζωμό του ταψιού.
Τέλος, βγάζουμε το ρολό από το φούρνο, το τοποθετούμε σε πιατέλα, και το διατηρούμε ζεστό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο ταψί τα μανιτάρια και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το ζουμί που έχει μείνει απ’ το ψήσιμο.
Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο και τα ζεσταίνουμε για λίγο χωρίς να τ’ αφήσουμε να πάρουν βράση.
Κόβουμε το ρολό σε ροδέλες, περιχύνουμε με τη σάλτσα του γιαουρτιού και σερβίρουμε.