Υλικά
κότσια χοιρινά, όσα θέλουμε
πατάτες κομμένες για το φούρνο
σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί, βάζουμε τα κότσια και το κάθε κότσι το μαχαιρώνουμε βαθιά σε 2 σημεία και μέσα μπήγουμε το σκόρδο και ρίχνουμε αλάτι και αρκετό πιπέρι.
Κάνουμε έτσι όλα τα κότσια.
Προσθέτουμε στο ταψί λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε στο φούρνο στο πιο δυνατό.
Μετά από 40 περίπου λεπτά το γυρίζουμε από την άλλη μεριά, προσθέτουμε τις πατάτες, τις αλατίζουμε, συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη και ξανά στο φούρνο για άλλα 40 περίπου λεπτά.
Μόλις πιάσει κρούστα το κότσι σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 ώρα περίπου.