Υλικά
5 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό
4-5 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κουτάκι μπίρα 330 ml
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα κλαδάκια δεντρολίβανου, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και πασπαλίζουμε και τη ζάχαρη.
Από πάνω βάζουμε τις μπριζόλες αλατο-πιπερωμένες σφηνωτά τη μία με την άλλη.
Ρίχνουμε τη μπύρα, ελαχιστο λάδι, γιατί έχουν αρκετό λίπος, και βάζουμε στο φούρνο.
Μόλις αρχίσει να βράζει το υγρό χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς, κι αφήνουμε να ψηθούν για 1-1,5 ώρα συνολικά.
Όταν ροδίσουν αρκετά από τη μία τις γυρίζουμε.
Γίνονται τόσο μαλακές που λιώνουν στο στόμα!