Υλικά
1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο ή ψαρονέφρι
3 πιπεριές
2 ντομάτες
1/4 τυρί φέτα
3-4 πατάτες (μικρές και στρογγυλές)
1 κουταλιά μουστάρδα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χοιρινό. Χαράζουμε σε φέτες προσέχοντας να μην το κόψουμε μέχρι κάτω.
Σε μια γάστρα βάζουμε το λαδάκι μας και τοποθετούμε μέσα το κρέας.
Κόβουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και το τυρί μας σε μεγάλα κομμάτια. Ανάμεσα στο χοιρινό (εκεί που δημιουργήσαμε τα ανοίγματα) βάζουμε ανάμικτα τις πιπεριές, τις ντομάτες και την φέτα.
Προσθέτουμε τις πατάτες, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και τέλος αλείφουμε με τη μουστάρδα ομοιόμορφα επάνω στο κρέας.
Βάζουμε νερό ίσα-ίσα να σκεπάσει το φαγητό, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα περίπου.
Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό καλά, για περίπου 1 ώρα.